Tečaj Eur/kn: 1 Eur = 7,53450 Kn


Kratki opis
Prijevod s njemačkoga: Igor Crnković
Književni prvijenac Huberta Achleitnera mudar je i melodičan roman o ljubavi, čežnji i prolaznosti sreće. Maria je nestala. Herwig, s kojim je u braku bila gotovo trideset godina, već mjesecima ne zna ništa o njoj. Činjenica da je dala otkaz i uzela njegov Volvo barem ostavlja nadu da je još uvijek živa. Ali što se dogodilo s njihovim brakom, ljubavi, zajedničkim životom? Hubert Achleitner šalje svoje likove na pustolovno putovanje koje ih vodi od austrijskih planina, preko čitave Europe, sve do Grčke. A koje za oboje ponajprije predstavlja vrlo emotivno putovanje u vlastitu nutrinu. Flüchtig govori o pogrešnim odlukama, sudbonosnim događajima i spremnosti na preuzimanje rizika.
„Susreti s tim ljudima bili su prolazni poput trzava ritma buzukija. A ipak, svatko od njih ostavio je u mom srcu melodiju koja i dalje vibrira.“
O autoru
Hubert Achleitner, ponajprije poznat kao glazbenik pod umjetničkim pseudonimom Hubert von Goisern, rođen je u Bad Goisernu 1952. godine. Smatra se najistaknutijim predstavnikom suvremene etnoglazbe i začetnikom takozvanog alpskog rocka. Osebujna interpretacija glazbe iz alpskih krajeva stilski je raznolika i inspirirana drugim kulturama. Njegova turneja „Linz Europa Tour 2007.-2009.“ sve do danas smatra se jednim od najvećih prekograničnih glazbenih projekata našega vremena. U pauzi nakon brojnih putovanja po svijetu i uspješnih turneja, pod svojim pravim imenom objavio je svoj prvi roman u svibnju 2020. flüchtig (prolazno), koji je ubrzo postao bestselerom.


Leykam International d.o.o. | Ilica 42, Zagreb | Tel.: +385 1 4846 862; Fax: +385 1 4846 863
VAT-Nr.: HR12856557744 | Mail: leykaminternational@gmail.com