Tečaj Eur/kn: 1 Eur = 7,53450 Kn


Kratki opis
Boris Beck u ovoj knjizi sabire svoja mnoga i raznolika znanja te ih udružuje sa svojim vrhunskim stilom, obilježenim pronicljivim i duhovitim zaključcima, ali usredotočen na jednu temu – sve se vrti oko razumijevanja i tumačenja interneta. Deseta knjiga Borisa Becka posvećena je razumijevanju digitalnih medija. Autor je otvara virtuoznim vježbama tumačenja medijskih izvješća o ratu u Ukrajini, a nastavlja razmatranjima o mijenama koje su učenje i čitanje doživjeli u našem dobu, kako smo izišli iz doba pismenosti, kako je laž postala istina i kako su ljudi ostali bez svijeta.
„Naoko bizarni slučajevi iz života, gotovo harmsovski, pokazuju se kao čvorišni problemi današnjice, te se Beck izvrsnim stilom i neodoljivim humorom probija kroz slučajnosti do nužnosti, kroz besmisao do smisla.“ Ante Peričić, Novi list.
Boris Beck rodio se 1965. u Zagrebu gdje je završio osnovno i srednje školovanje. Na Geodetskom fakultetu diplomirao je 1991, a na Filozofskom 2003, gdje je 2012. i doktorirao. Kao novinar u kulturi i urednik radio je u Vijencu, Zarezu i Nacionalu te na Hrvatskom katoličkom radiju. Od 2013. bio je zaposlen kao asistent i docent na Studiju novinarstva Sveučilišta Sjever u Koprivnici, a od 2018. docent je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Redovno surađuje s Večernjim listom i Vijencem, u kojem također uređuje prilog Inkluzija posvećen odnosu ranjivih skupina prema kulturi.
Objavljivao je u mnogim časopisima u Hrvatskoj i Srbiji, BiH, Bugarskoj i Poljskoj te je sudjelovao na nizu kongresa i održao brojna znanstvena, stručna i popularna predavanja. Objavio je i priredio sljedeće knjige: Metak u srcu Svetog Augustina (2003, Zagreb; 2003, Beograd; 2008, Sofija; 2010, e-knjiga), Krila u koferu (2004, Zagreb; 2011, e-knjiga), Mrtvaci pod poplunom (Zagreb 2004; e-knjiga 2013), s Igorom Rajkijem Ne bih o tome (Zagreb, 2008), Pandorina kutija (Zagreb 2017), (ur) Psalmi, prev. Antun Vranić 1816. (Zagreb 2017), (ur) Psalmi na gradišćanskohrvatskom jeziku (Zagreb 2018), Posljednja noć velikog pripovjedača (Zagreb 2019), Za njima je išao pas (Zagreb 2020); knjiga eseja Potemkinove ruševine (Zagreb 2021). U dva mandata bio je član Kulturnog vijeća za knjižničnu djelatnost i izdavaštvo Grada Zagreba, a u jednom od ta dva mandata bio je i njegov predsjednik.
Suradnik je Hrvatskog biblijskog društva na prijevodu Svetog pisma. Potpredsjednik je Kajkavskog spravišča, udruge za promicanje kulture, znanosti i umjetnosti. Član je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog filološkog društva. Dobitnik je više književnih nagrada. Sudionik je Domovinskog rata i odlikovan Spomenicom. Oženjen je i otac četvero djece.

nazad vrh